Thursday, July 30, 2015

DIY ansigtsscrub


Her er en meget simpel, men meget lækker DIY ansigtsscrub. 

Du skal bruge:
  • En halv citron
  • En spsk. honning
Fremgangsmåde:
  1. Hæld honningen på citronen.
  2. "Skrub" ansigtet med citronen.
  3. Lad masken sidde et par minutter.
  4. Rens af med rent køligt vand.



Tuesday, July 28, 2015

DIY mod rynker!



Bland 3-4 dråber limejuice med 2 spsk. tomatjuice. Fordel blandingen med en vatrondel i ansigtet og lad det sidde i 10-15 minutter. Rens herefter ansigtet med køligt vand.

Monday, July 27, 2015

Make-up fjerner lavet fra køkkenet


Hele ideen med denne hjemmeside er at samle alle de gode råd indenfor sundhed og skønhed. Og med de gode råd mener jeg de naturlige. Hvad bedre end at vide din hud ikke bliver udsat for nogen som helst former for kemi. Med alle de skønheds produkter vi benytter os af hver eneste dag løber det hurtigt op. Men her er altså råd for hvordan du kan gøre det MINDST lige så godt selv, oftest langt billigere og 100% sundere. Og typisk skal der ikke så meget til. Se bare på makeup fjerner. Du hapser bare olivenolien, blander den op med vand og vupti, et rent og sundt ansigt, der ikke har været udsat for nogen former for toxiner. Halleluja for DIY-opskrifter!

Thursday, July 16, 2015

Pleje til tørre og sprukne hæle



Hvis din fusser trænger til en kærlig overhaling, så er her et par virkelig gode løsninger, der hurtigt får rettet op på problemerne:
  • Giv dine fødder et dejligt varmt fodbad. Den hemmelige ingrediens hertil er salt, citronsaft og rosenvand, som du tilfører badet. Nyd det varme vand i ca. 20 min. og fjern derefter de døde hudceller med en fodfil. Slut af med en god fugtighedscreme.
  • Lav igen et varmt fodbad, men denne gang tilfører du en halv kop honning til vandet. Lad fødderne sidde i i 15-20 min. og skrub efterfølgende den tørre hud af med en fodfil. Slut igen af med en god fed creme.
  • Smør dine fødder og spukne hæle ind i olivenolie. Det er ikke meget der virker så godt på overbelastede hæle som olivenolie. Gentag ofte.

Sunday, July 12, 2015

Opstammer for øjnene



Du behøver ikke smide flere tusinde kroner efter de dyreste cremer på markedet for få strammet området op omkring dine øjne. Det kan gøres langt billigere, og naturligt, derhjemme.

Du skal bruge:

  • 1 kop grøn te
  • 1 spsk. shea butter
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 spsk. sød mandelolie
  • 1 tsk. bivoks
  • 3 dråber tea tree olie
  • 3 dråber gulerodsolie
  • 3 dråber lavendelolie

Skal gør du:
  1. Bryg den grønne te og lad den afkøle.
  2. Bland kokosolie, bivoks og shea butter sammen i en skål.
  3. Kom skålen i mikroovnen i 30 sekunder eller indtil det hele er smeltet. 
  4. Tilføj mandel- og lavenderolie og bland det hele godt sammen. 
  5. Tilføj ca. en halv kop af den grønne te og mix det hele rigtig godt sammen indtil du opnår en fast cremet konsistens. Det kan måske være nødvendigt at tage håndmixeren i brug. 
  6. Kom cremen i en lufttæt beholder og brug den hver dag, gerne morgen og aften, de næste 14 dage. Efter de 14 dage må cremen smides ud og så er det hele møllen om igen :)

Thursday, July 9, 2015

Hjælp dit hår til at vokse hurtigere med naturlige olier


Her er 4 olier, der udretter mirakler for dit hår og får det til at vokse hurtigere. Og så er de tilmed helt naturlige. Se hvilken der kunne være noget for dig..




Argan olie er rig på essentielle fedtsyrer, antioxidanter og vitamin E. Den trænger helt ned i hårsækkene og holder dit hår blødt, tilfører glans og styrker skadet hår.





Ricinusolie er rig på omega-6 fedtsyrer og vitamin E. Olien styrker dine hårstrå og forhindrer dem i at knække samt hjælper på tør og irriteret hovedbund. 




Kokosolie er rig på vitamin E, vitamin K, fedtsyrer, protein og jern. Olien bekæmper skæl og tør hovedbund, giver skinnende blødt hår og forebygger knækkede hårstrå.




Olienolie er rig på omega-3 fedtsyrer og Vitamin E. Olien gør håret silkeblødt og tilfører glans, plejer dine spaltede spidser og genopretter hårets vitalitet.


Tuesday, July 7, 2015

Undgå luft i maven





Der er MANGE grunde til vi danner gas i tarmene og sidder tilbage med en stor rund oppustet ballonmave. Det vil vi særligt gerne undgå nu bikinisæsonen er over os. Senere på ugen vil jeg give gode eksempler på mad- og drikkevarer, der kan hjælpe maven til at blive flad igen, men indtil vil jeg kort belyse den mest almindelige grund til maven spiler sig ud.
Det er nemlig ikke kun for meget sukker og for lidt motion, der efterlader dig med din oppustede mave. Hovedårsagen kan måske findes i måden du spiser på. Og så er det jo ret simpelt at gøre noget ved problemet.
Når vi spiser, og særligt når vi spiser hurtigt, sluger vi luft. Og sluger vi for meget bliver maven udspilet og vi får ondt i maven. Det samme gælder hvis du synker maden med for meget væske.
Spis derfor maden langsommere, undgå for meget væske samtidig og sørg for at trygge den grundigt. Det er simpelt og det virker. 



Thursday, July 2, 2015

Kom appelsinhud til livs...



... med denne fantastiske scrub!

Ingredienser:

  • 1/4 kop kaffegrums
  • 2 spsk. kokos- eller mandelolie 
  • ½ spsk. brun farin
  • 3 tsk. havsalt
Sådan gør du:
Bland kaffe grums, brun farin og havsalt sammen. Tilføj olien og bland det hele godt sammen. Når du er i bad masseres blandingen grundigt ind i huden i cirkulære og dybe bevægelser. Vask af med varmt vand, tør huden og fugt den med en nærende lotion. 

Tadaa! Du skulle begynde at kunne se de første resultater efter kun 2 uger, hvis du gentager behandlingen blot én gang om ugen 

Tuesday, June 30, 2015

Bliv slank og sund med vandmelon


Det er sæson for vandmelonen nu, og det gælder det om at udnytte. Og med vandmelonens lave kalorieindhold behøver du slet ikke at holde dig tilbage.
Vandmelon indeholder hele 92% vand, men derfor er det stadig en frugt smækfyldt med vitaminer og antioxidanter. Det høje vandindhold i vandmelon er særligt godt her om sommeren, hvor vi udskiller mere væske end normalt. Og så er vand jo også godt for nyrerne, der knokler for at udskille alle de affaldsstoffer der ophobes i kroppen.

Desuden indeholder vandmelon stoffet lycopen, en fedtopløselig planteforbindelse, der bl.a. giver den røde farve, men som også beskytter mod DNA-skader i cellerne i forbindelse med oxidering.
Lycopen har også vist sig at forbedre blodomløbet markant hos personer med hjernekarproblemer ved et dagligt indtag på 7 mg. Indholdet af lycopen i vandmelon er ca. 4 mg. pr. 100 gram. Og så har lycopen såmænd også vist at have antiinflammatorisk virkning.

For personer med for højt kolesterol er der også hjælp at hente. Vandmelon kan nemlig forbedre blodkarrenes udvidelse og dermed reducere risikoen for slagtilfælde og hjerteanfald.I undersøgelser foretaget fra Florida State University har kan også fundet ud af at vandmelon kan reducere forhøjet blodtryk hos overvægtige.

Festen vil inden ende finde, og vandmelon er sågar også slankende. I forsøg fra Perdue University gjorde vandmelon-ekstrakt nemlig forbavsende resultater. De mus der drak ekstraktet tog 30 procent mindre på end kontrolgruppen.

For mænd med potensproblemer hjælper vandmelonens indhold af citrullin blodkarrene til at slappe af på samme måde som Viagra gør. I et eksperiment lavet af University of Foggia oplevede 24 mænd med mild til moderat erektil dysfunkton, en forbedret erektion ved forsøgets afslutning. Dertil steg mændendes gennemsnitlige antal samlejer pr måned, så vandmelon kan måske også skubbe tingene lidt igang for sexlysten.

For de der træner er vandmelon også en fornuftig frugt at kaste sig over, da den er med til at lindre ømme muskler og er dermed muskelopbyggende. Her er det vandmelonens høje niveauer af amonisyren L-Citrulluine der spiller ind.

Sidst, men ikke mindst, kan vandmelon også forebygge visse former for kræft. I en undersøgelse foretaget af Amerian Cancer Society, fremgik det at visse typer kræft er lavere hos mennesker, der har høje niveauer af lycopen i blodet. Lycopen skulle have særlig beskyttende virkning mod kræft i livmoderhals, tyktarm, endetarm, bugspytkirtel og bryst.

6 gode grunde til at drikke rødvin


6 gode grunde til at drikke rødvin hver aften - men altså kun ét enkelt glas. Som med så meget andet handler det om at indtage med måde.
1. Forebygning af kræft
Rødvin indeholder antioxidanten resveratrol, der forhindrer frie radikaler i at skade din krop.
2. Styrker dit hjertes sundhed
Flavonoider i rødvin hindrer kolesterol i af aflejre sig, hjælper blodet til at flyde bedre i blodårerne og reducerer dermed risikoen for åreforkalkning.
3. Reducerer inflammation
Resveratrol har også antiinflammatorisk virkning og hjælper bl.a. til at hindre tidlig aldring.
4. Giver hjernen energi
Takket være sine antioxidant egenskaber øger rødvin hjernens udholdenhed og gør dig mere opmærksom. Desuden hjælper rødvin til med at holde Alzheimers og demens fra døren.
5. Vægtkontrol Rødvin kan endda være med til at holde en sund vægt hvis du nu engang skal drikke alkohol. Rødvin er en af de alkoholiske drikke med laveste kalorieindhold. Desuden øger rødvin forbrændingen og hjælper dig til at spise mindre.
6. Afhjælper stress
Den kender vi nok alle sammen. Intet får os så langt tilbage i stolen som et godt glas rødvin efter maden. Så nyd det med velbehag og mærk langsomt din krop stresse mere og mere af.

Monday, June 29, 2015

5 tips der får dig til at spise mindre



Det kan være svært at skære ned på de store portionsstørrelser, men så er det godt vi kan snyde hjernen.
1. Spis din mad på en tallerken med kontrast til maden.
Når vi hælder mad op på en tallerken med en kontrastfarve, hælder vi nemlig mindre op end vi ellers ville have gjort. Spis fx pasta på en mørk tallerken og reducer dit kalorieindtag med op til 20 procent.
2. Skær tyndere skiver
Du spiser stadig 4 skiver rugbrød, men du indtager færre kalorier end normalt.
3. Drik af mindre glas
Vi overser tit de kalorier vi drikker. Ideelt set burde vi holde os til vand i glasset, men er det lidt for kedeligt til dig, kan du skifte dine store glas ud med mindre. Derved snyder du dig selv til at drikke mindre. 
4. Mindre serveringsskeer
Skift dine store serveringskeer ud med mindre. Vi har tit tendens til at øse alt for meget mad op på tallerkenen. Hvis du bruger en mindre ske, vil du hurtigt opdage at lille smule sovs rækker længere end du troede.
5. Spis af mindre tallerkener
Hvis du spiser din mad af en stor tallerken, vil maden se mindre ud og du kommer til at spise mere. Brug derfor i stedet en lille tallerken og skær dermed væsentligt ned på dine portionsstørrelser helt automatisk. 

Effektiv hjemmebehandling mod skæl


Det behøver slet ikke at være så besværligt, og ej heller dyrt, at komme af med skæl. Ved 2 simple trin kan du hurtigt fixe og/eller forebygge problemet.

Trin 1 - lav din egen scrub

Du skal bruge:

  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 spsk. mandelolie
  • ½ spsk. limesaft
  • 1 tsk. kanel
  • 1/4 tsk. aleo vera
  • 5 dråber tea tree olie
Bland alle ingredienser sammen indtil du har en fin og jævn masse. Gør dit hår vådt og kom så blandingen i håret og masser godt ind i hele hovedbunden. Lad det sidde i 5 min. imens du laver den næste blanding.

Trin 2 - skylning

Du skal bruge:
  • 1 kop æblecider
  • 1/4 kop vand
  • 1 tsk. havsalt
  • 1 tsk. bagepulver
Bland nu også alle disse ingrediens sammen. Inden du skyller håret, skal du fjerne så meget af scrubben som muligt med hænderne. Skyl nu håret med den sidste blanding, og skyl til sidst af med almindeligt vand. Vask håret med balsam til afslutning.

Behandlingen kan gentages 2-3 gange om måneden.



Sunday, June 28, 2015

22 vaner der gør dig lykkelig




Hvorfor er nogle mennesker bare mere lykkelige end andre? Der kan være mange svar herpå, men her er i hvert fald 22 vaner der går igen hos lykkelige og succesfulde mennesker. Måske kan du forsøge at implementere et par stykker på din vej til lykke og overskud.

  1. Hold ikke nag. Lad fortid være fortid, og lad den ikke påvirke din fremtid i negativ retning.
  2. Tænk ud af boksen. Hvis du fortsætter med at gøre som du altid har gjort, vil du heller ingen forandring se. Kast dig ud i nye projekter og eventyr.
  3. Lav faste rutiner og gør motion til en del af dem. Det kræver øvelse at skabe sunde rutiner og vel at mærke holde dem. Men når det lykkes dig, vil du opnå et stærkt og sundt fundament at stå på.
  4. Sørg for at omgive dig med mennesker, der skubber dit liv i positiv retning. Gode relationer til familie og venner er altafgørende, så brug kun tid på de forhold der gavner dig.
  5. Vær ligeglad med hvad andre mennesker tænker, og lad aldrig andres mening definere hvem du er.
  6. Tilfredsstil dig selv før du tilfredsstiller andre.
  7. Når livet udfordrer dig, så se det som en mulighed for at vokse og udvikle dig.
  8. Bliv bedre til at takle afslag og lad dem ikke ramme dig. I dag fik du nej, men i morgen får du ja.
  9. Brug tid på dig selv. Tag dig tid til at sove 8 timer hver nat, hvis det er det du har brug for, find tid til at tage i motionscentret eller tillad dig selv at tage en pause midt på dagen for at læse avisen. Gør dig selv til en vigtig prioritet i dit liv, og du vil få meget mere overskud og energi til andre.
  10. Udvikle dine spirituelle sider med fx yoga eller meditation. Alle aktiviteter, hvor du har tid til at fordybe dig og reflektere, er godt for dit sind.
  11. Træk vejret dybt og mærk altid efter hvad din krop fortæller dig.
  12. Vid at du aldrig kan "have det hele", men sæt i stedet pris på det du allerede har.
  13. Lad aldrig frygt stå i vejen for dig. Engang imellem er det sundt at løbe en risiko.
  14. Lær dine grænser at kende, sig nej og stå fast.
  15. Find inspiration i og tag ved lære fra andre.
  16. Følg dine instinkter.
  17. Giv uden at forvente noget i retur. Der er ikke noget der skuffer mere i denne verden end forventning, så lad dig hellere positivt overraske.
  18. Find din passion og lad den drive dig. Tro på de ting du gør.
  19. Lad være med at brokke dig. Fokuser på de positive ting i livet.
  20. Lev ud fra dine værdier - både i dit private og professionelle liv.
  21. Afslut altid det du starter, så du ikke har en masse hængepartier hængende over hovedet.
  22. Sammenlign ikke dig selv med andre mennesker.

Farvel strækmærker!


Strækmærker må være noget fanden har skabt, men nu kan du tage kampen op.
Lav din egen effektive creme så du aldrig igen skal tænke på at skjule steder på din krop pga. strækmærker.
Du skal bruge:

  • 1/4 kop kaffegrums
  • 1 spsk. mandelolie
  • 3 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. havsalt
  • Evt. æterisk olie for duft.
Bland det hele godt sammen og masser cremen grundigt ind i huden de ønskede steder. Lad cremen sidde og læg nu et varmt håndklæde rundt om området. Lad håndklædets varme virke i 5 min. og rens derefter cremen af med varmt vand. Slut af med en god og nærende fugtighedscreme.

Gentag gerne behandlingen flere gange om ugen og nyd synet af de gradvise resultater.



Kom mørke rander under øjnene til livs

I kampen mod de mørke rander under øjnene, der bare ikke vil forsvinde uanset hvor meget søvn du får, er mynte din nye bedste ven. Med mindre de mørke rander selvfølgelig er nedarvet, og så er der ikke meget at gøre, desværre.

Men tilbage til de positive nyheder; der er hjælp at hente hvis du sover for lidt, ryger for meget eller spiser for dårligt. Grib en dusk mynte og mos dem godt i en morter. Kom blandingen på de mørke rander og lad det arbejde med huden i 20 min. Gentag behandlingen et par gange om ugen.

Friday, June 26, 2015

Nærende hårmaske med avocado og honning


Her er en meget simpel opskrift på en super lækker og nærende hårmaske du hurtigt kan mixe sammen derhjemme.

Alt du skal bruge er:


  • 3 spsk. avocado
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. yoghurt natural
Del avocadoen i 2 og fjern kernen. Kom avocadoen i en skål og tilføj honning og yoghurt. Bland nu det hele godt sammen.
Gør håret fugtigt og fordel hårkuren i håret. Start i hovedbunden og fordel så ud i længderne. Lad hårkuren sidde i ca. 5-10 min. og skyl masken ud. Vask så håret som normalt.


Thursday, June 25, 2015

Lav din egen hjemmelavede bodylotion

Du kan hurtigt og let lave din egen nærende bodylotion derhjemme på bare et par minutter.
Alt du skal bruge er:
  • 1 spsk. vindruekerneolie
  • 2 spsk. rosenvand (kan erstattes med almindeligt mineralvand)
  • 2 spsk. shea butter
  • Evt. et par dråber æterisk olie for duft efter smag og behag. Brug f.eks. lavendel eller mandarin. 
Varm vandet i en gryde eller i mikroovnen. Bland de resterende ingredienser i og mix indtil der opnås en fin jævn konsistens. Kom blandingen i en tæt beholder og opbevar din nye bodylotion køligt. 

God fornøjelse :)

Sådan får du dine bløde læber igen


Trænger dine læber til lidt ekstra pleje i den hårde sommersol?
Fjern døde hudceller og pust nyt liv i dine læber ved at blande 1 spsk. olivenolie med ½ spsk. sukker. Grib din tandbørste og dyp den i blandingen. Børst nu dine læber forsigtigt i cirkulære bevægelser. Afslut med at påføre dine nye friske læber en plejende læbebalsam. 

Og husk altid at drikke rigeligt med vand.

Wednesday, June 24, 2015

Sunde og stærke negle


Er du træt af slidte og korte negle, der bare ikke vil vokse? Så er her 4 gode råd til at opnå sunde og stærke negle.

  • Påfør varm olienolie på dine negle og neglebånd inden du går i seng. Masser  i 5 min. Ta nu bomuldshandsker på og sov med dem over natten. For bedste resultat gentages behandlingen hver dag.
  • Bland 1/4 kop kokosolie, 1/4 kop honning og 4 dråber rosmarinolie. Varm blandingen i mikroovnen i 20 sec. Lad dine negle ligge i blandingen i 15 min. Behandlingen gentages et par gange om ugen.
  • Læg dine negle i blød i friskpresset appelsinjuice i 10 min. Skyl dem med varmt vand, lad dem tørre og smør en fugtighedsvigende creme på. Gentag behandlingen hver dag indtil du opnår et tilfredsstillende resultat.
  • Bland 1 spsk. lemonjuice med 3 spsk. olivenolie. Varm ganske kort blandingen i mikroovnen. Lad dine negle være i blandingen i 10 min. og gentag gerne dagligt.

Te, nu som pleje til håret




Det lyder måske skørt, ja, men te er fremrangende som pleje til håret, der får fornyet styrke og øget glans. Hvilken du skal bruge kommer helt an på din hårfarve.

Til brunt og sort hår
Brug sort te, der giver skinnende blankt hår.
Lav en koncentreret blanding af 6 poser eller 3 spsk. te i 1,5 liter vand. Lad teen trække minimum 10 min. Si teen hvis den ikke er lavet på poser.
Vask håret, og hæld teen gennem håret flere gange. Vikl håret ind i et håndklæde og lad det sidde et kvarter. Det bedste resultat opnås hvis behandlingen gentages en gang om ugen.


Til blond hår
Kamillete bringer både den naturlige lyse farve og reflekser ud i håret.
Du skal bruge en stærk blanding, og kom derfor 4-6 poser kamille i 1,5 liter vand. Lad teen trække minimim 10 min., og lad den køle af.
Vask håret, og hæld teen gennem håret flere gange. For bedste resultat vikles håret ind i et varm håndklæde, der skal sidde på hovedet i min. et kvarter eller endnu bedre tørres i solen.


Til rødt hår
Til rødt hår anvendes hibiscus eller hyben.
Lav en stærk te med mindst 6 poser til 1,5 liter vand. Lad teen køle helt af, og skyl den igennem håret af flere gange. Vikl håret ind i et håndklæde og lad det sidde minimum 15 min. Afslut med at skylle håret.

Til grå hår
Lav en stærk te på salvie og rosamarin ved at fylde en stor kop med tørrede salvieblade og tørret rosmarin. Kom bladene i en gryde og hæld to kopper vand over. Lad det simre en halv time og efterfølgende trække i ca. 3 timer. Si bladene fra og kom så teen i tørt hår. Lad teen sidde indtil håret igen er tørt og afslut med at skylle håret.


Grapefrugt vs overvægt




Hvis du som så mange andre arbejder på den slanke talje, bør du kaste dit blik på grapefrugten, der kan hjælpe på insulinfølsomhed, forbedre glukosetal og reducere det mest almindelige fedt i blodet.

Grapefrugtens hemmelighed hedder fytokemikalier, der bl.a. har kræfthæmmende effekt, antioxidativ virkning, forbedrer immunforsvaret og har antiinflammatorisk funktion, regulerer cellevækst og forebygger knogleskærhed - just to name a few. 

Du har muligvis allerede hørt om grapefrugtkuren, der har været meget populær i Hollywood de seneste år. Kuren er enormt effektiv, og benyttes bl.a. af diætister, der skal hjælpe hjertepatienter til hurtigt vægttab.
Personligt går jeg ikke ind for kure, da den kedelige tendens er, at langt de fleste lynhurtigt tager det tabte på igen. Derimod går jeg ind for overskuelige forbedringer i kost og motion, der også vil kunne fungere på lang sigt, og her vil et supplement af grapefrugtjuice være et glimrende boozt til forbrændingen og den generelle sundhed.


OBS. tager du receptpligtig medicin bør du læse indlægssedlen grundigt inden du kaster dig ud i det hele store grapeeventyr, da grapefrugten er blevet påvist at påvirke flere lægemidler.

Drikker du nok vand?


Vand er en af de helt essentielle forudsætninger for vores krop trives og her er en hurtigt test til at se om du får drukket nok i løbet af dagen.

Svarer du ja til et eller flere af nedenstående spørgsmål, drikker du formentlig for lidt vand:

  • Er din urin ofte gul?
  • Løft huden på din håndryg og slip den igen. Går der lidt tid inden hunden er "faldet ned" igen?
  • Føler du tit træt, og har du svært ved at koncentrere dig?
  • Døjer du ofte med hovedpine?
  • Lider du af tørre og sprukne læber?



Drik 2 glas vand før maden og tab dig..



Vand er vores ven. Og hvis du vil tabe dig, er her endnu en god grund til at indtage den klare væske.
Drikker du 2 glad vand før et måltid, spiser du 75 færre kalorier. Foruden at spise mindre, forbrænder du også mere, faktisk ca. 30 kcal mere.

Hvis vi laver et hurtigt regnestykke er der altså MANGE kcal. at hente på en uge ved at implementere de to glas før hvert måltid. Spiser du 5 måltider hver dag, store som små, spiser du 2.600 færre kalorier om ugen. Samtidig forbrænder du 800 kalorier om ugen.


Ikke dårligt vel? 

Hjemmelavet ansigtsmaske mod acne


Døjer du med acne?
Fat mod, for her er råd til hvordan du naturligt kan fremstille din egen maske med ting fra dit eget køleskab (eller måske skal du lige et smut forbi supermarkedet først ;) )

Til masken skal du bruge:
- 3 spsk. jordbær
- 2 spsk. honning
- 1 spsk. græsk yoghurt natural
- 1 tsk. lemon juice
- 1/2 tsk. majsstivelse

Fremgangmåde:
Mix honning og lemon juice sammen i en lille skål med de maske jordbær. Tilfør yoghurt og majsstivelse, og bland det hele sammen indtil der opnås en fin jævn konsistens.
Påfør nu ansigtet og lad det sige 5-10 min., hvorefter det renses af med koldt vand.


Hemmeligheden i denne maske er jordbærenes naturlige indhold af salicylsyre, der bekæmper acne.

God fornøjelse!

7 gode grunde til du kan spise chokolade med god samvittighed



Se, det her er for mig et meget passende emne at starte mit første indlæg ud med. Chokolade er nemlig en af mine helt store passioner og jeg indtager det dagligt. Og som overskriften lyder, indtager jeg det med verdens bedste samvittighed. For chokolade, den mørke af slagsen vel at mærke, er god for os. Og det må jo være en fantastisk nyhed, hvis ikke du kendte til de sundhedsfremmende effekter allerede. Men lad mig endelig ridse dem op for dig, så du kan tage et ekstra stykke i aften med endnu bedre smag i munden end før.

Chokoladen skal som sagt være mørk før du bør kaste dig i grams med den. Og jo mørkere desto bedre. Faktisk skal vi gerne over de 80 %, så led derfor efter chokolade med størst mulige kakaoindhold. Står sukker først angivet i varedeklarationen, skal du med andre ord kaste den over skulderen.

Men husk selv den mørke chokolade har et højt fedt indhold, og derfor vil overdrevent indtag lede til fedme og åreforkalkning. Alt med måde.

Og her er så de 9 gode grunde til du faktisk slet ikke synder når du nyder:

1. Hjælper mod hjertekarproblemer
Mørk chokolade modvirker hjertekarproblemer takket være dets indhold af flavonoider. Faktisk er der ingen anden madvare med så højt et indhold af flavonoider som mørk chokolade. Hvis du leder efter kilder med højt indhold flavonoider, kan du med fordel se efter grøn te, sort te, rødvin og blåbær.
Så snup et stykke chokolade og gi åreforkalkning en på hatten og mindsk dermed risikoen for blodpropper og forhøjet kolesterol.

2. Du kan stoppe dine cravings hurtigere
Studier viser, at mørk chokolade mætter mere og giver en hurtigere tilfredshedsfølelse end den lyse chokolade. Dermed spiser du mindre og indtager altså færre kalorier end du formentlig ville have gjort ved alternativet. Er du på kur kan mørk chokolade altså hjælpe dig med at holde afstand til de søde sager. Endnu en god grund til at vælge den mørke variant.

3. Nedsætter blodtrykket
Det høje indhold af antioxidanter i den mørke chokolade kan over tid hjælpe dig til at sænke forhøjet blodtryk.

4.  Forebygger diabetes
Også her kan vi takke flavonoiderne, der hjælper på blodsukkerregulering, inflammation og insulinresistens.
Chocolate, we applaud you!

5. Reducerer stress

Chokolade har effekt på frigørelsen af endorfiner og serotonin i hjernen, der bl.a. hjælper mod stress og giver en større følelse af velvære. Chokolade er altså et fremragende lykkestof, hvis du er i kulkælderen og trænger til et lille løft.

6. Beskytter mod solen
Det høje indhold af flavonoider i chokolade er også med til at beskytte huden mod solens UVA-stråling. Flavonoiderne er antiinflammatoriske og øger blodgennemstrømningen i huden. Huden bliver altså bedre til at beskytte sig selv.

7. Hjælper dig til at præstere og gør din hjerne skarp

Nogen gange må man jo underbygge sine udsagn, og denne er næsten for god til at være sand, men ikke desto mindre udtaler professoer David Kennedy, director of the brain. performance and nutrition centre at Northumbria University, at flavonoiderne i chokolade igennem studier har vist at øge hjernes evne til at præstere. Blodgennemstrømingen i hjernen øges og man bliver ikke lige så hurtigt træt og mentalt drænet.
Næste gang du skal forbedre dig til eksamen, kan du altså snuppe et stykke chokolade, så hjernen kører hurtigere og længere.

Og hvis ikke det var nok siges chokolade også at give fastere bryster og øge sexlysten. Jeg ved ikke med jer, men jeg har længe været overbevist.. Chocolate is the way to go!

Men husk chokoladen kommer med et stort fedtindhold, så du kan altså ikke snyde udenom turen til motionscenteret hvis du propper dig selv med den mørke.

It's a jungle out there...

Velkommen!

Velkommen til en blog, der forsøger at samle ALLE de gode og brugbare råd der findes ude i den store dybe jungle omkring sundhed for både krop og sjæl, og skønhed fra hoved til tå - og alt derimellem.


Gode indspark modtages naturligvis med kyshånd, så skriv endelig til sundhedogskoenhed@gmail.com. hvis du har noget på hjertet, der fortjener at blive delt.