Wednesday, June 24, 2015

7 gode grunde til du kan spise chokolade med god samvittighed



Se, det her er for mig et meget passende emne at starte mit første indlæg ud med. Chokolade er nemlig en af mine helt store passioner og jeg indtager det dagligt. Og som overskriften lyder, indtager jeg det med verdens bedste samvittighed. For chokolade, den mørke af slagsen vel at mærke, er god for os. Og det må jo være en fantastisk nyhed, hvis ikke du kendte til de sundhedsfremmende effekter allerede. Men lad mig endelig ridse dem op for dig, så du kan tage et ekstra stykke i aften med endnu bedre smag i munden end før.

Chokoladen skal som sagt være mørk før du bør kaste dig i grams med den. Og jo mørkere desto bedre. Faktisk skal vi gerne over de 80 %, så led derfor efter chokolade med størst mulige kakaoindhold. Står sukker først angivet i varedeklarationen, skal du med andre ord kaste den over skulderen.

Men husk selv den mørke chokolade har et højt fedt indhold, og derfor vil overdrevent indtag lede til fedme og åreforkalkning. Alt med måde.

Og her er så de 9 gode grunde til du faktisk slet ikke synder når du nyder:

1. Hjælper mod hjertekarproblemer
Mørk chokolade modvirker hjertekarproblemer takket være dets indhold af flavonoider. Faktisk er der ingen anden madvare med så højt et indhold af flavonoider som mørk chokolade. Hvis du leder efter kilder med højt indhold flavonoider, kan du med fordel se efter grøn te, sort te, rødvin og blåbær.
Så snup et stykke chokolade og gi åreforkalkning en på hatten og mindsk dermed risikoen for blodpropper og forhøjet kolesterol.

2. Du kan stoppe dine cravings hurtigere
Studier viser, at mørk chokolade mætter mere og giver en hurtigere tilfredshedsfølelse end den lyse chokolade. Dermed spiser du mindre og indtager altså færre kalorier end du formentlig ville have gjort ved alternativet. Er du på kur kan mørk chokolade altså hjælpe dig med at holde afstand til de søde sager. Endnu en god grund til at vælge den mørke variant.

3. Nedsætter blodtrykket
Det høje indhold af antioxidanter i den mørke chokolade kan over tid hjælpe dig til at sænke forhøjet blodtryk.

4.  Forebygger diabetes
Også her kan vi takke flavonoiderne, der hjælper på blodsukkerregulering, inflammation og insulinresistens.
Chocolate, we applaud you!

5. Reducerer stress

Chokolade har effekt på frigørelsen af endorfiner og serotonin i hjernen, der bl.a. hjælper mod stress og giver en større følelse af velvære. Chokolade er altså et fremragende lykkestof, hvis du er i kulkælderen og trænger til et lille løft.

6. Beskytter mod solen
Det høje indhold af flavonoider i chokolade er også med til at beskytte huden mod solens UVA-stråling. Flavonoiderne er antiinflammatoriske og øger blodgennemstrømningen i huden. Huden bliver altså bedre til at beskytte sig selv.

7. Hjælper dig til at præstere og gør din hjerne skarp

Nogen gange må man jo underbygge sine udsagn, og denne er næsten for god til at være sand, men ikke desto mindre udtaler professoer David Kennedy, director of the brain. performance and nutrition centre at Northumbria University, at flavonoiderne i chokolade igennem studier har vist at øge hjernes evne til at præstere. Blodgennemstrømingen i hjernen øges og man bliver ikke lige så hurtigt træt og mentalt drænet.
Næste gang du skal forbedre dig til eksamen, kan du altså snuppe et stykke chokolade, så hjernen kører hurtigere og længere.

Og hvis ikke det var nok siges chokolade også at give fastere bryster og øge sexlysten. Jeg ved ikke med jer, men jeg har længe været overbevist.. Chocolate is the way to go!

Men husk chokoladen kommer med et stort fedtindhold, så du kan altså ikke snyde udenom turen til motionscenteret hvis du propper dig selv med den mørke.

No comments:

Post a Comment