Wednesday, June 24, 2015

Te, nu som pleje til håret




Det lyder måske skørt, ja, men te er fremrangende som pleje til håret, der får fornyet styrke og øget glans. Hvilken du skal bruge kommer helt an på din hårfarve.

Til brunt og sort hår
Brug sort te, der giver skinnende blankt hår.
Lav en koncentreret blanding af 6 poser eller 3 spsk. te i 1,5 liter vand. Lad teen trække minimum 10 min. Si teen hvis den ikke er lavet på poser.
Vask håret, og hæld teen gennem håret flere gange. Vikl håret ind i et håndklæde og lad det sidde et kvarter. Det bedste resultat opnås hvis behandlingen gentages en gang om ugen.


Til blond hår
Kamillete bringer både den naturlige lyse farve og reflekser ud i håret.
Du skal bruge en stærk blanding, og kom derfor 4-6 poser kamille i 1,5 liter vand. Lad teen trække minimim 10 min., og lad den køle af.
Vask håret, og hæld teen gennem håret flere gange. For bedste resultat vikles håret ind i et varm håndklæde, der skal sidde på hovedet i min. et kvarter eller endnu bedre tørres i solen.


Til rødt hår
Til rødt hår anvendes hibiscus eller hyben.
Lav en stærk te med mindst 6 poser til 1,5 liter vand. Lad teen køle helt af, og skyl den igennem håret af flere gange. Vikl håret ind i et håndklæde og lad det sidde minimum 15 min. Afslut med at skylle håret.

Til grå hår
Lav en stærk te på salvie og rosamarin ved at fylde en stor kop med tørrede salvieblade og tørret rosmarin. Kom bladene i en gryde og hæld to kopper vand over. Lad det simre en halv time og efterfølgende trække i ca. 3 timer. Si bladene fra og kom så teen i tørt hår. Lad teen sidde indtil håret igen er tørt og afslut med at skylle håret.


No comments:

Post a Comment